Kiitos käynnistä!
Jos pidit lukemastasi, niin palaa ihmeessä takaisin, tai laita vaikka sähköposti seurantaan
Kommentoidakin saa tai laittaa linkkejä hyödylliseen materiaaliin, kommentteihin tai postilla...miksei facebookiinkin
Blogilinkkiä ja yksittäisiä kirjoituksia saa ja on suositeltavaa jakaa, luonnollisesti

Kiitos!

tiistai 8. syyskuuta 2015

Pakolaiskatastrofin syy yksinkertainen: Merkelin kunnianhimo?

"Äiti-Merkel", pyhimys silmänkääntötempun viitassaan, vie Eurooppaa kuin pässiä narussa. Merkel julisti jo vuosia sitten saksalaisen maahanmuuttopolitiikan epäonnistuneen aika lailla täydellisesti. Itse asiassa aivan täydellisesti. Vielä muutamia viikkoja sitten hän tuki Dublinin-sopimusta ja rajojen pitämistä tiukkoina. Merkel ei myöskään suostunut vierailemaan äärioikeiston polttamilla tai vandalisoimilla vastaanottokeskuksilla.

Ja sitten yhtäkkiä kaikki muuttui. Miksi? En tiedä milloin - vai koskaan - tuohon kysymykseen saadaan vastausta, mutta se muutti Euroopan tulevaisuuden mahdollisesti hetkessä, tuskin parempaan. Samalla karhunpalvelus tehtiin pakolaisille, jotka joutuvat kuolemaan Merkelin politiikan vuoksi.

Ja kuka nyt ajattelee, että Merkel havaihtui todellisuudelle ja hän myötätunnostansa pakolaisia  kohtaan, avasi sydämensä ja Euroopan portit, erehtyy pahemman kerran. Kyseessä on sentään Angela Merkel, DDR:n kommunistisessa nuorisopolitiikassa tulikasteensa saanut kylmäksi ja kovaksi luonnehdittu "rautarouva", jota on verrattu mm. Thatcheriin ja Bismarckiin.

Merkelin kannatus on ollut laskussa, lasku on vain syventynyt viime aikoina, vaikka "sydämellinen" rouva osoittikin pehmeämpää puoltaan toivottamalla pakolaiset tervetulleiksi Saksaan romuttaen - pitäisikö sanoa ylimielisellä itsevaltaisuudella - Dublinin-sopimuksen koko EU:n puolesta.

Jos tämä oli temppu kannatuksen laskun välttämiseksi, ei se ole toiminut. Pahat kielet kertovat ihmisten näkevän "muttin" tekopyhyyden taakse. Toisaalta liittokansleri valitaan vasta 2017, joten sinne ei tarvitse pinnistellä; pisteitä ehtisi kerätä myöhemmin, ensi vuoden mittaan. Toimikausi on juuri vahvassa vaiheessa ja Merkelin kannatus on ollut muutoinkin todella vahva, "rautarouva" on ollut pidetty hahmo. Mikäli "rautarouva" rooli on toiminut niin hyvin, miksi muuttaa sitä "pehmomummuksi"?

Liittokanslerin vaaleihin on aikaa, mutta 61-vuotiaalla rautakanslerilla saattaa olla muitakin suunnitelmia kuin 2017 elokuun vaalit. Merkel on kieltänyt väitteet, mutta Der Spiegelin mukaan "rautarouva" ei ole halukas neljännelle kaudelle, 2017-2021, mikä lienee ymmärrettävää, etenkin jos tähtää vielä korkeammalle kuin Saksan ensimmäiseksi itä-saksalaiseksi ja naisliittokansleriksi maailman neljänneksi vaikutusvaltaisimmassa valtiossa. Merkel olisi neljännen kauden jälkeen jo 67-vuotias, jolloin ikä saattaa jo käydä rasitteeksi. Lisäksi huhut kertovat, että Merkel ei edes veisi liittokanslerin kautta loppuun asti, saisi ensimmäisenä kanslerina itse jäädä pois.

 Voiko korkeammalle tähdätä, kun on sidottu kuitenkin Saksaan eikä voi Yhdysvaltojen presidentiksi pyrkiä? Ainakin yksi pesti  on takuu varma paikka, jos todella haluaa nimensä historiaan, maailman historiaan. YK. Merkelin vaikutusvallalla ei YK:ssa tarvitse ihan pikku virkoihin tyytyä. Sattumoisin ensi vuonna valitaan uusi YK:n pääsihteeri. Tehtävän täyttämiseksi on jo etukäteen epävirallisesti annettu yksi kriteeri: 70-vuotias naisten oikeuksienkin puolesta taistellut järjestö tarvitsee nyt naispääsihteerin. Se on jo käytännössä sovittu.

Merkel on myös jo vuosia sitten istutettu tuohon virkaan yhtenä vahvimmista ehdokkaista. Mutta....mutta ne hiivatin pakolaiset eivät suostuneet pysymään siellä etelän leireillä, vaikka Merkel kuinka yritti. Jos Euroopassa olisi pidetty tiukkaa linjaa rajoilla, kuten Merkel, Saksa ja koko Eurooppa olisi halunnut, olisi saattanut muodostua sellainen ikävä tilanne, että olisi syntynyt levottomuuksia, jotka olisivat voineet johtaa verisiin lopputuloksiin. Aivan potentiaalinen skenaario ja tavallaan hyväksyttävissä, jos rajoja puolustetaan.

Minun veikkaukseni on, että kaikista eurooppalaisista Angela Merkelillä olisi ollut kaikkein eniten menetettävää. En usko, että pääsihteerin viittaa olisi voinut sovittaa Merkelin harteille, jos hän olisi verisin (edes vähän) käsin joutunut viittaansa kantamaan. Ensimmäinen nainen YK:n pääsihteerinä: Wau! Titteli, jota sietää tavoitella.

Saksa, Merkel siis, avasi portit Eurooppaan. Kukaan ei pysty arvioimaan kuinka monta sataatuhatta tai miljoonaa pakolaista saimme lisää hoidettavaksemme, mutta on epäilemättä selvää, että kriisi olisi huomattavasti pienempi ilman Merkelin lapsukselta vaikuttavaa lupausta syyrialaisille.

Samaan aikaan Merkel kulisseissa jatkaa tiukempaa linjaa tukien mm. Itävaltaa rajan tukkimisyrityksissa, helpottaa oman itsekkään toimintansa jälkihoitoa määräämällä osan pakolaisista niille valtioille, jotka eivät ketään kutsuneet. Toivottavasti Soini pystyy asemansa pitämään. En minäkään ottaisi vieraita kylään, jotka naapuri on kutsunut. Ihan periaatteesta. Joskin myös sen vuoksi, ettei tätä kriisiä edelleenkään tulisi näin hoitaa.

Pakolaisten tulo Eurooppaan tulisi estää ja mereltä pelastetut tulisi palauttaa leireille. Kuten Oxfordin yliopiston professori Sir Paul Collier toteaa, on nykyinen EU-politiikka moraalitonta ja syypää tuhansien pakolaisten kuolemiin.

Ja kaikkiko yhden naisen kunnianhimojen vuoksi?Auttatamista siellä täällä - Totuus koko kriisistä
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201336-todellinen-pakolaiskriisi-suljemmeko-taas-silmamme

Väärät ratkaisut ongelmaan - ihmisyyden kaksiteräinen miekka
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201429-pakolaiset-jatetaan-pelastamatta-kylla-olemme-humaaneja-me

Voiko kuolema synnyttää ratkaisun
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201617-voiko-yksi-lapsi-pelastaa-maailman-yksi-kuva

EU kriisissä ja Saksan viennissä
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201679-hajoaako-eu-jos-niin-osasiko-kukaan-arvata-syyta

Tekopyhyydestä: VIHERVASEMMISTOKUPLA
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201225-maahanmuuttomyonteinen-tekopyhyys-vihervasemmistokupla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti