Eurooppalaiseen pakolaiskriisin ratkaisu ei ole lähelläkään. Eurooppaan täytyy olla tulossa pelkästään tänä vuonna yli miljoona pakolaista, sillä Saksan arvio pelkästään on 800 000.
Yritämme ratkoa epätoivoisesti heidän ongelmiaan, jotka pahimmillaan luovat ongelmia (näillä määrillä melko varmasti) meidän yhteiskuntiimme muuttamalla niitä ja luomalla epäyhtenäisyyttä. En tarkoita, että nimenomaan pakolaiset tekisivät niin tai edes tahtoisivat. Tilanne tekee.
Kukaan ei tiedä minkä verran olisi sopiva määrä, optimaalinen, mutta jokainen järkevä ja ajatteleva ihminen varmaankin käsittää, että asiassa kuin asiassa liika on liikaa.
Pakolaisia tuli EU-alueelle:
2013: n. 420 000
2014: n. 600 000
2015: n. 1 200 000 - ?
2016: 2 000 000 -
Ihmiset ovat hädässä? Kyllä.
Ihmisiä tulee auttaa hädässä? Kyllä
Nämä lienevät yksinkertaisia totuuksia kaikille. Kysymys jota kukaan ei ole pysähtynyt oikeasti miettimään on miten ihmisiä parhaiten autetaan?
Uskallan olla mieltä, että nykyinen pakolaispolitiikka on tuhoisaa, ei välttämättä meille, mutta heille, jotka jäävät kotimaahansa. Meidän yhteiskuntamme tulevat - kriisin jatkuessa ja pahentuessa - olemaan kovilla niin taloudellisesti kuin erityisesti yhteiskunnallisesti. Meidän kykymme auttaa heikkenee merkittävässä määrin.
Jos pystymme auttamaan muita, onko uhrauksillamme maksettu hinta hyödyllinen: tottakai, koska pelastamme ihmisiä ja teemme maailmasta paremman paikan.
Entä jos pystymme auttamaan tänne päässeitä, mutta pahennamme niiden mahdollisuuksia, jotka ovat kaukana kaukana meidän pävittäisestä uutisvirrastamme?
Entä jos Eurooppaan tulevat juuri he ihmiset, joiden avulla heidän kotimaallaan olisi mahdollisuudet nousta taloudellisesta kurjuudesta - joka yleensä koetaan hädän ja pakolaisuuden ja sotien syyksi?
Jos otamme Eurooppaan viiden vuoden aikana 10 000 000 pakolaista, saamme lähes kaikki syyrialaiset turvaan, mutta elintason on laskettava merkittävästi Euroopassa. Silti syyrialaisia jää pakolaisiksi.
Entä afgaanit? Kurdit? Eritrealaiset? Somalit? Etiopialaiset? Viiden vuoden aikana varmana syttyy sotia ja kurjuutta muuallakin maailmassa. Uganda? Kenia?Libya? Jordania? Saudi-Arabia? Iran? Intia?
Kun me autamme 1 000 000 pakolaista, niin kuinka montaa me jätämme auttamatta? 59 000 000? (pakolaisten arvioitu määrä), 120 000 000? 500 000 000? Mihin pitäisi vetää raja keitä auttaa?
Uskooko joku, että sodat, kuivuus ja nälänhätä, sorto ja hirmuhallitsijat loppuvat? Uskooko joku niiden päättyvän itsestään?
Entä jos miettisimme miten ja missä ihmisiä voisi ja tulisi auttaa? Eurooppaan tuskin mahtuu enää monia satoja miljoonia, lyhyellä ajanjaksolla edes kymmentä.
Jos näihin pakolaismassoihin kulutetut rahat käytettäisiin ongelmien ratkaisuun seurausten huonon paikkailun sijasta, voisimme moninkertaistaa kehitysyhteistyörahat.
Havainnollistava video asiasta. Koskee Yhdysvaltoja ja yksityiskohdat hieman eri, mutta iso kuva pysyy totuutena, joka olisi hyvä sulattaa. (Saattaa järkyttää asiasta tietämättömiä herkkiä hermoiltaan)
https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE
Oma kirjaituus aihettaa liipaten
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201336-todellinen-pakolaiskriisi-suljemmeko-taas-silmamme
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti