Kiitos käynnistä!
Jos pidit lukemastasi, niin palaa ihmeessä takaisin, tai laita vaikka sähköposti seurantaan
Kommentoidakin saa tai laittaa linkkejä hyödylliseen materiaaliin, kommentteihin tai postilla...miksei facebookiinkin
Blogilinkkiä ja yksittäisiä kirjoituksia saa ja on suositeltavaa jakaa, luonnollisesti

Kiitos!

maanantai 7. syyskuuta 2015

Jyväskylä etsii vastaanottokeskuksen paikkaa - Minä löysin, yksi mutta

Keuruu, kuten moni muukin pienempi paikkakunta, on hylännyt pakolaisten vastaanottokeskuksen tulon paikkakunnalleen. Ymmärrän heitä melko hyvin. Esimerkiksi Keuruun megalomaaninen keskus olisi tuonut helposti 500 pakolaista pieneen syrjäisään (saako sanoa kituuttavaan) kaupunkiin.

Siis vähintään 500, tilat olisi helposti löydetty tuhannelle (varmaan tarpeen tullen enemmällekin, jos kieltäytyjiä tulee tätä tahtia). Yli tuhat pakolaista olisi muuttanut Keuruun aivan täysin erilaiseksi paikaksi hetkessä, 10% väestöstä olisi yhtäkkiä ollut pääsääntöisesti nuoria vieraasta kulttuurista tulevia muslimeja. Ymmärrän Keuruuta.

Jotain olisi kuitenkin pian tehtävä. Jyväskylä on ollut halukas ottamaan vastaanottokeskuksen ja aikoo ryhtyä selvittämään vapaita tiloja (jostain syistä selvitykset päätyvät: ei oo, kuten Espoossa. Haloo: Espoossa, 250 000 asukkaan kaupungista ei löytynyt yhtä rakennusta).

Lisä tarvetta varten voi selvitellä, mutta minulla on täydellinen tila jo valmiina. Keljon koulun evakkotaival päättyi Salmirannassa Jyväskylän Kuokkalassa viime keväänä. Jäljelle jättivät evakkokoulun aivan tyhjänä odottamaan pakolaisia.

Koulussa opiskeli lähes 200 oppilasta, joten eiköhän hädän ollessa käsillä sinne saada helposti mahtumaan saman verran nuoria miehiä. Ateriapalvelut toimivat hyvin koululaisilla, joten miksei pakolaisillakin viereisessä päiväkodissa. Käsittääkseni alueella saattaa olla muitakin tyhjiä rakennuksia, yhtä koululaiset käyttivät liikuntahallina. Siinä on kylläkin skeittihalli, mutta siinähän olisi nuorille miehille tekemistäkin sadan metrin päässä, kaupunki voinee muutaman laudan ostaa.

Aktiviteetit eivät lopu tähän. Pihassa on pieni jalkapallokenttä, koriskenttä, kiipeilytelineitä, rantamaja ja mikä parasta: taivaallinen Päijänne, jonne näkymät sekä sisältä että mahdollisuus omaan rantaan. Yleinen rantakin on sadan metrin päässä.

Eikä asuttaisi missään korvessa, vaikkei ihan keskustassakaan. Toki Kuokkalan (Keskustan jälkeen Jyväskylän toiseksi suurin keskus, eli naurettavat apteekki, kioski ja kaksi kauppaa, niin ja kebabpizzeria) keskustaan on vain 2,5km. Siitä keskustaan pääsee 1,5km lisämatkalla (ei sielläkään kyllä mitään ole).

Paikka on mielestäni täydellinen, tähän hätään.

Yksi on mutta... Salmirannasta, potentiaalisimmasta vastaanottokeskuskandidaatista,  noin 142 metrin päästä alkaa Jyväskylän kaikkein arvokkaimpien tonttien eikä niin halpojen talojen Samulinniemen asuinalue, joten se siitä vastaanottokeskuksesta.

Ihmettelen myös mitä se Jyväskylä etsii paikka, kun tarjoamani täydellinen keskus on Jyväskylän oman pojan kaupunginvaltuutetun, kansanedustajan ja moninkertaisen ministerin Mauri Pekkarisen omalla lenkkipolulla. Kyllähän noin ansioituneen ja asioista perillä olevan olisi jo luullut tajunneen 1+1=täydellinen paikka.

Mikäli keskus ei pian aloita toimintaansa Salmirannassa olen hyvin pettynyt.

Jos taas aloittaa, olen hyvin yllättynyt. Ja  joudun perumaan paljon pahoja puheita, ja tämän kirjoituksen. Lupaan tulostaa ja syödä sen, mutta teen sen suurella ilolla ja täydestä sydämestä, sillä politiikka on iloisesti silloin minut yllättänyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti