Kiitos käynnistä!
Jos pidit lukemastasi, niin palaa ihmeessä takaisin, tai laita vaikka sähköposti seurantaan
Kommentoidakin saa tai laittaa linkkejä hyödylliseen materiaaliin, kommentteihin tai postilla...miksei facebookiinkin
Blogilinkkiä ja yksittäisiä kirjoituksia saa ja on suositeltavaa jakaa, luonnollisesti

Kiitos!

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Merkel ja Saksa antavat tukensa ISISille

"Never again", "time to act" hienoja sloganeita, mutta mitä Angela Merkel tarkoittaa? Olisi liian naiivia uskoa kaiken olevan pelkästään saksalaista hyvyyttä ja ihmisrakkautta. Olemmeko me kaikki muut ruotsalaisia lukuunottamatta sydämettömiä pask......?

Mitä "never again" tarkoittaa? Merkel, kuten Saksa aina, viittailee toiseen maailmansotaan. Miksi ihmeessä? "Never again" on slogan, jonka on tarkoitus muistuttaa jostakin ennen tapahtuneesta, eikö? Jugoslavia, Bosnia, Sarajevo, Kosovo, Srebrenica, Serbia, Milosevic, Karadzic... Ring a bell?

Vai onko siitä liian vähän aikaa, jotta sitä kannattaisi muistella? NATOa arvosteltiin paljon iskuista tuolloin ja puhuttiin, etteivät operaatiot onnistuneet täydellisesti. Koskas kaikki menee täydellisesti? Siellä suoritettiin kansanmurhia, niistä todisteeksi jopa tuomittiin ihmisiä. Olisiko parempi ollut pysyä erossa, ettei vain tule epätäydellisiä sotilasoperaatioita? Kumpikohan toimintamalli tuotti tai olisi tuottanut enemmän uhreja:

1) Olisimme antaneet sotia ja murhata rauhassa
2) Asioihin puututtiin

Ja kumpi tuntuu oikeudenmukaisemmalta ratkaisulta: puuttua vai kääntää katseensa?

Jugoslavian sodat tapahtuivat meidän takapihalla, auts, korjaan meidän kotona. Kuka riensi ensimmäisenä auttamaan? Nyt sama toistuu meidän takapihalla, joten on varmaan helpompi väistellä vastuuta ja pahentaa tilannetta entisestään ottamalla vastaan kaikki pakolaiset ja kutsumalla heitä tänne.

"Haluan tehdä jotain elämälläni enkä pysty siihen täällä"
"Pääasiallinen syy on taloudellinen, sanoo Suheil"
"Koetan houkutella kaverit mukaan Saksaan...harkitsin aiemmin isänmaan puolesta taistelemista, kertoo Suheil"
"Kutsu armeijaan on usein syy lähtöön"
""Tämä maa menettää nuorensa" ja vauhti vain kiihtyy"
"Tämä maastamuutto...on vasta alkamassa, väittää Anas Judeh"
"Lähtijöitä ei motivoi poliittiset tekijät vaan tulevaisuuden näköalattomuus"
"Wahib aikoo Ruotsiin tai Saksaan"
"Kaikki haluavat lähteä" (huom. Syyrian väkiluku oli n. 20milj. ennen kriisiä)
"Tie ulos helpottuu..."
"On erikseen reitinsuunnittelijoita"
- lainaukset The Guardianin artikkelista  'Everyone wants to leave': death of hope drives young Syrians to Europe    - Ian BlackNämäkin mielipiteet ja kommentit kertovat, ettei ihmisten tilanne ole välttämättä hirvittävä. Toivoton se voi olla juuri siinä, ettei tulevaisuutta ole, koska käytännössä koko maailma katsoo teurastusta vierestä - tai oikeammin kääntää katseensa.

Mikä voisi saada nämä ihmiset liikkeelle, jotka saattaisivat myös jäädä ja taistella? Voisiko siihen auttaa se, että joku poliitikko pisteitä metsästäesssään huutaa: Tulkaa Saksaan! Ja edelleen toimii kaikessa vastoin omia puheitaan ja tuputtaa pakolaisiaan muille, kehottaa muita sulkemaan rajansa jne..

Ei siinä, heitä, jotka perustellusti tulevat, tulee auttaa. On järkyttävää, että ihmiset vastustaessaan maahanmuuttopolitiikkaa ja koko kriisin hoitoa, johon 2/3 eurooppalaisista on pettynyt, kostavat sen pakolaisille. Eivät he ole pahaa tehneet, vaan johtavat poliitikot, Saksa, erityisesti Merkel, YK, koko maailman johtavat valtiomiehet.

Jossain artikkelissa (itse asiassa valitettavan monessa) kehuttiin Merkelin rohkeutta astua esiin ja ottaa roolia. Kyllä, hän on ottanut roolia (todennäköisesti omaan lukuunsa), mutta valitettavasti väärään suuntaan. Merkelin kutsu - ellei hän aio järjestää kuljetuksia pakolaisille - johtaa tuhansiin kuolemiin, jotka lasken hänen vastuulleen.

Entä mitä tapahtuu isossa mittakaavassa? Kun kutsu käy, nuo yllä mainitut haastatellut ja miljoonat muut lähtevät liikkeelle. Nuorimmat miehet ensin. Entä he, jotka jäävät jäljelle? He ovat ISISille helppoa kauraa. ISIS voimistuu ja valtaa uusia alueita ja tekee noilla jäljelle jääneillä vanhuksilla, köyhilla, lapsilla, naisilla juuri sitä mitä ISIS tekee.

Tämä kansanmurha ja Euroopan vajoaminen kriisin tuloksena lankeaa pyhimyksenäkin nykyisin tunnetun Angel(a) Merkelin omatunnolle. Saksa voi jo ennestään omalta osaltaan ottaa taakkaa Jugoslavian murhista, silloinkin Saksa ensin katsoi ja otti satoja tuhansia pakolaisia - enemmän kuin muut yhteensä. Ring a Bell?

Ehkä kuten Jugoslaviassakin, Obaman seuraaja tulee sitten ratkaisemaan ongelmat meidän takapihallamme, koska me teimme sen "once again" .
 Merkelin motiiveista
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201918-pakolaiskatastrofin-syy-yksinkertainen-merkelin-kunnianhimo

Todellinen kriisi ja häpeä
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201336-todellinen-pakolaiskriisi-suljemmeko-taas-silmamme


http://www.theguardian.com/world/2015/sep/08/everyone-wants-to-leave-death-of-hope-drives-young-syrians-to-europe
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/the-bosnia-crisis-germany-rules-out-balkans-war-role-1539117.html

http://yle.fi/uutiset/ranska_isis_on_voittanut_jos_kaikki_pakolaiset_lahi-idasta_otetaan_vastaan/8291275

http://www.project-syndicate.org/commentary/european-migrant-crisis-by-bernard-henri-levy-2015-08

http://yle.fi/uutiset/ruotsalainen_junayhtio_haluaa_auttaa_pakolaisia_suomeen__ei_vaadi_henkilollisyystodistuksia/8290399


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti