Kiitos käynnistä!
Jos pidit lukemastasi, niin palaa ihmeessä takaisin, tai laita vaikka sähköposti seurantaan
Kommentoidakin saa tai laittaa linkkejä hyödylliseen materiaaliin, kommentteihin tai postilla...miksei facebookiinkin
Blogilinkkiä ja yksittäisiä kirjoituksia saa ja on suositeltavaa jakaa, luonnollisesti

Kiitos!

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Eivätkö ISIS ja Assad harjoita julmuuksia ja hirmutekoja?

Yhdistyneet kansakunnat, tuo maailman rauhan, sanoilla, takaava järjestö, jonka hyötysuhde on kovin vajavainen laati 2005 asiakirjan, jälleen yhden, jolla voidaan pyyhkiä takapuolta. Tarkoituksena oli estää kansanmurhat ja sen kaltaiset annettamalla kansainväliselle yhteisölle vapauden - ja myös vastuun - puuttua yksittäisen suvereenin valtion asioihin silloin, kun valtio itse ei kykene estämään (tai harjoittaa) kansanmurhaa, järjestelmällisiä hyökkäyksiä  inhimillisyyttä tai etnisyyttä kohtaan.

  1. The State carries the primary responsibility for protecting populations from genocide, war crimes, crimes against humanity and ethnic cleansing, and their incitement;
  2. The international community has a responsibility to encourage and assist States in fulfilling this responsibility;
  3. The international community has a responsibility to use appropriate diplomatic, humanitarian and other means to protect populations from these crimes. If a State is manifestly failing to protect its populations, the international community must be prepared to take collective action to protect populations, in accordance with the Charter of the United Nations. 
Vapaasti suomennettuna (en löytänyt suomenkielistä):
  1. Valtiolla  on ensisijainen vastuu suojella väestöä kansanmurhalta,sodalt,rikoksilta ihmisyyttä vastaan, etnisiltä puhdistuksilta ja niihin yllyttämiseltä.
  2. Kansainvälisellä yhteisöllä on velvollisuus rohkaista ja avustaa valtioita täyttämään velvollisuutensa
  3. Kansainvälisellä yhteisöllä on velvollisuus käyttää asiaankuuluvaa diplomatiaa, humanitaarisia ja muita keinoja suojella väestöä tällaisilta teoilta. Mikäli valtio selkeästi epäonnistuu väestönsä suojelussa kansainvälisen yhteisön on valmistauduttava kollektiivisesti toimimaan väestön suojelemiseksi YK:n sääntöjen mukaisesti
Myöhempinä lisäyksinä mainittiin tarkoitus estää tällaisia tapahtumia ennalta mm. paremman informaation hankinnalla jne.

Näitä lisäyksi tehtiin vuosina 2009 ja 2010 (juuri arabikevään aatttona).

Kuinka moni valtio, jonka YK:n mukaan, kansainvälisen yhteisön osana pitäisi olla suojelemassa YK:n mandaatilla syyrialaisia, on suorittamassa tehtävää?

Vai tulkitsinko väärin, ettei ihmisoikeuksien järjestelmällistä loukkaamista tai etnisiä puhdistuksia tai hirmutekoja (mainittu kolmea kohtaa selittävässä tekstissä) tapahdu Syyriassa tai Irakissa?

Sen sijaan täällä hurskastellaan pakolaiskysymyksellä ja koetataan painostaa kaikkia mukaan ottamaan mahdollisimman monta pakolaista ja unohtaa todelliset ongelmat aivan kuten Euroopalla on ollut tapana. Miksi me emme koskaan osaa toimia oikein?

Mielestäni tämän tason politiikka olisi selvitettävissä esikoululaisen osaamistasolla, kunhan oikeat tiedot annetaan.

Sen sijasta Merkel ajaa omaa agendaansa, koska ei uskalla tehdä mitään muuta kuin kiusata pienempiään (muut EUssa), mutta tappeluun (ISISin tuhoaminen) ei sitten kantti riitäkään. Toisaalta kuten kirjoitin saattavat syyt olla huomattavasti raadollisemmat ja itsekkään henkilökohtaiset aivan kuten "tulkaa maailman köyhät tänne" kutsukin.

Angela Merkelin itsekkäistä motiiveista:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201918-pakolaiskatastrofin-syy-yksinkertainen-merkelin-kunnianhimo

Todellinen hätä:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201336-todellinen-pakolaiskriisi-suljemmeko-taas-silmamme

Pakolaiskriisiin muuten:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201429-pakolaiset-jatetaan-pelastamatta-kylla-olemme-humaaneja-me
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201617-voiko-yksi-lapsi-pelastaa-maailman-yksi-kuva
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201679-hajoaako-eu-jos-niin-osasiko-kukaan-arvata-syyta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti