Kiitos käynnistä!
Jos pidit lukemastasi, niin palaa ihmeessä takaisin, tai laita vaikka sähköposti seurantaan
Kommentoidakin saa tai laittaa linkkejä hyödylliseen materiaaliin, kommentteihin tai postilla...miksei facebookiinkin
Blogilinkkiä ja yksittäisiä kirjoituksia saa ja on suositeltavaa jakaa, luonnollisesti

Kiitos!

maanantai 31. elokuuta 2015

UusvasemmistoFasistinen Saksa - Itsetuntovammainen maa

Dresden osoittaa mieltään pakolaisten puolesta. Plagaateissa lukee: Welcome refugees. Mieltä osoittavan tahon mukaan paikalla on 5 000 mielenosoittajaa, poliisi mukaan 1 000.

Mielenosoittajat vastustavat erityisesti äärioikeistolaista Pegida-järjestöä, joka on viimeisen vuoden aikana järjestänyt useita ulkomaalais- ja islamvastaisia mielenosoituksia, joissa parhaimmillaan on ollut mukana 25 000 mielenosoittajaa. Yleensä kymmenia tuhansia. Liikkeellä tuntuu olevan kovin laaja kannattajakunta.

Tiistaina Angela Merkel, joka muutama vuosi sitten kommentoi jyrkästi maahanmuuttoa vastaan todeten maahanmuuttopolitiikan epäonnistuneen täydellisti Saksassa, on paineen alla ja vieraili Heidenaun pikkukaupungissa, johon avataan uusi pakolaiskeskus. Samaisena aamuna vastaanottokeskus poltettaan itäisessä Saksassa, jossa Dresden ja Heidenau myös sijaitsevat - Pegidan vankin kannattajajoukko on myös itäisestä Saksasta, vaikka toimintaa on pitkin Eurooppaa.

Levottomuuksien pelossa Heidenauhun julistettiin viikonlopun yli kokoontumiskielto, joka on ehdottomasti demokratian (kansalaisoikeudet) vastainen toimenpide. Vieläpä kohtuullisen heppoisesti - eihän Saksa sotatilassa ole?

Mielestäni tämä oli äärimmäisen huolestuttava pikku-uutinen. Vielä huolestuttavammaksi asian tekee viikonlopun kulku. Dresdenin pakolaisten puolesta marssijat halusivat osoittaa mieltään myös Heidenaussa, jossa kokoontumisvapaus on viety avoimen demokratian ja ihmisten yleisten vapauksien vastaisesti.

Lupa mielenosoittamiseen heltyy. Muutama sata osoittaa mieltään Heidenaussa.

Mitä sitten?

Kokoontumiset kiellettin, koska pelattiin äärioikeiston mielenosoitusta (joka voisi muuttua mellakaksi), mutta kokoontumiset sallittiin pakolaisten puolesta järjestettävälle mielenosoitukselle. Ensin vietiin kokoontumisen vapaus ja lopulta sananvapaus.

Moni tuskin ymmärtää tai hyväksyy tätä totuutta, mutta Saksa on ottanut ensimmäiset askeleensa kohti fasismia - vastustaessaan mielipiteitä, joita se haukkuu fasistisiksi.

On lähes surkuhupaisaa (lähes, koska tällainen toiminta eivätkä sen seuraukset ole lähelläkään hupaisaa) seurata kuinka alati fasistisen historiansa kanssa kamppaileva itsetunnoton kansakunta lopulta päätyy fasismin niin kovin perinteisiin keinoihin alettaessa perustaa fasistista valtiota.

Tästäkö tulee se ensimmäinen eurooppalainen vasemmistofasistinen valtio?


Suomalaista tekopyhyyttä maahanmuuttoasioissa:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201225-maahanmuuttomyonteinen-tekopyhyys-vihervasemmistokupla#comment-3087324

Aiheeseen liittyvää demokratiasta
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201177-demokratia-luhistuu-pakolaismassojen-paineessa

Muuta maahanmuuttopolitiikkaa ja pakolaiskysymystä
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200753-maan-muuttopolitiikka-tervetuloa-rasismi-ja-segregaatio
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201103-maan-muuttopolitiikka-britannia-i-vauhtisokeus-rasismi


Lisää uutisia aiheeseen
http://www.theguardian.com/world/2015/aug/30/german-pro-immigrant-protest-welcomes-asylum-seekers-to-dresden
http://www.bbc.com/news/world-europe-30685842
http://www.bbc.com/news/world-europe-30765674


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti