Kiitos käynnistä!
Jos pidit lukemastasi, niin palaa ihmeessä takaisin, tai laita vaikka sähköposti seurantaan
Kommentoidakin saa tai laittaa linkkejä hyödylliseen materiaaliin, kommentteihin tai postilla...miksei facebookiinkin
Blogilinkkiä ja yksittäisiä kirjoituksia saa ja on suositeltavaa jakaa, luonnollisesti

Kiitos!

lauantai 29. elokuuta 2015

Demokratia luhistuu pakolaismassojen paineessa

 Etsin mielipidekyselyä pakolaiskriisistä. Ei löytynyt. Etsin siis ensimmäiset korvaavat tutkimukset/kyselyt.

Maahanmuutto koetaan Ipsoksen tuoreen tutkimuksen mukaan negatiiviseksi yli 50%:n mielestä. Tutkimus on maailman laajuinen ja siihen on kysyttiin mielipidettä 24 maassa. Tämä tarkoittaa siis maahanmuuttoa kokonaisuudessaan. Mikäli olisi kysytty pakolaisia, niin oletan negatiivisten prosenttien olleen huomattavasti isommat (tämä on toki olettamus).

Asenteet toki vaihtelevat maittain. Ruotsissa negatiivisesti suhtautui 36%.  Alle 30%:n maita olivat mm. Kiina, Etelä-Korea, Japani ja Brazilia. Uskon heillä olevan siihen hyvä syy (ei ole turhan paljoa tulijoita).

Kaikkien suhtautuminen ei ollut aivan samalla tasolla: kielteisesti suhtautuneista Turkki 84%, Italia 65%,  59%:a Venäjällä, Belgiassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa ja Unkarissa muun muassa.

"Maahanmuutajia on liikaa maassani" vättämä sai kannatusta seuraavati: Turkki 92%, Italia 71% ja Venäjä 69%. Samoin 60% mm. Ranska ja Iso-Britannia. Kunniamaininnan saa naapurimme Ruotsi ja Saksa, joissa vain 43% on sitä mieltä, että maahanmuuttajia on jo liikaa maahanmuuttoon (nehän ovatkin ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi pakolaiskriisin ratkaisijoiksi).

Pew Research Center tutki keväällä maahanmuuttoa, ennen kuin pommi todella räjähti käsiin.  "Maahanmuuttajia tulisi  ottaa vähemmän": IsoBritannia 55%, Ranska 57%, Italia 80%, Kreikka 86%, Saksa 44% ja Espanja 47%. EU:n  ulkopuolisista tulijoista huolissaan oli: Kreikka 84%, Italia 76%, Ranska 59%. Hollanti, Portugali, Espanja, Iso-Britannia ja Saksa 51-56%. Ja Ruotsi 27%!!

"Hallituksen tapaan hoitaa maahanmuuttopolitiikkaa" tyytymättömiä: Espanja 77%, Kreikka 75% Saksa 51%. Ja Ruotsi 38%. Maahanmuuttajat ovat 26%:n mielestä surffailemassa.

Aiemmin alku vuonna tutkimus saksalaisista paljastaa, että 57%:a vastustaa kehitysmaista saapuvia maahanmuuttajia, 29% suhtautuu heihin myönteisesti.

"Voisiko Iso-Britannia ottaa muutaman sataa pakolaista Syyriasta: Kyllä 39%.....EI 47%

Saksassa keväällä tehdyssä kyselyssä 50% kannatti pakolaisten ottamista enemmän. 82% kannatti rahan lisäämistä kriisin hoitamiseksi siellä missä syyt ovat.

Tsekeissä hiljaittain kysyttiin pitäisikö Syyriasta tai Pohjois-Afrikasta ottaa pakolaisia: yli 70% vastusti molempia.

67% ranskalaisista, briteistä 63% (vaikka heidän oma rajansa on kiinni), Italia 56% ja enemmistö EU-maiden kansalaisista haluaa rajatarkastukset takaisin eli Schengenin - sen Euroopan Unionin pyhimmän ja sielun - romukoppaan. Ja miksi? Sen takia, että kyvyttömät poliitikot eivät saa yksiä kumiveneitä tyhjennettyä.

Virolaisista yksi kolmesta olisi valmis ottamaan pakolaisia.

Puola, Unkari, Tsekki ja Slovakia vastustavat tiukasti Saksan ehdottamia pakolaiskiintiöitä

Kaksi kolmasosaa EU-kansalaisista on sitä mieltä, että EU ei hoida tehtäviään riittävällä tehokkuudella mitä tulee ISISin toimintaa. Suurin osa vastaajista on sitä mieltä, että Italialla on oikeus estää saapuvia pakolaisveneitä rantautumasta.

Täysin epätieteellinen ja mieltä häiritsevä tulos saatiin tsekkiläisessä Tyden lehdessä. Netti-kyselyn kyllä nappia painoi 53% vastaajista, kun väittämänä  oli "nostaisitko Adolf Hitlerin kuolleista, jos hän hoitaisi pakolaiset Euroopasta". Ehkä tämä kuvastaa kuitenkin sitä vastuustusta ja ahdistusta, jota ihmiset kokevat. Valita mieluummin Hitler?

EU:n tulisi herätä unestansa ja alkaa tekemään politiikkaa. Niin ikävää ja ikävällä tavalla kuin ikävät tilanteet vaativat. Nykyinen meno on demokratian vastaista. Kansa on vahvasti ja laajalla rintamalla vastaan harjoitettua politiikka. Itse olen usein sanonut, että kansa ei aina tiedä oikein. Ei tälläkään kerralla, kansan olisi pitänyt herätä jo aikoja sitten.

Eurooppalainen demokratia ja vapaus alkaa horjua jo, eivätkä massat vielä ole edes lähteneet liikkeelle, saati saapuneet. Heidenaussa Saksissa, Saksassa, on viikonlopun yli kokoontuminen kielletty. Se voi tuntua järkevältä, mutta se on kaiken sen vastaista, jolle me olemme rakentaneet. Syylliset tekevät huonoa politiikkaa ja seuraukset saapuvat massoina, joita meillä ei ole varaa ottaa vastaan. Joita meidän ei tulisi sallia vieraiksemme, koska he tulevat väittämään kuuluvansa tänne.


Aiemmin,
Vauhdista:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201103-maan-muuttopolitiikka-britannia-i-vauhtisokeus-rasismi
Tilanteesta:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201014-ilman-otsikkoa
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200924-presidentti-puhui-rinne-raksytti-historian-suurin-pakolaiskriisi
Deal with it:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201044-keskustelu-kielletty-deal-with-it


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti