Kiitos käynnistä!
Jos pidit lukemastasi, niin palaa ihmeessä takaisin, tai laita vaikka sähköposti seurantaan
Kommentoidakin saa tai laittaa linkkejä hyödylliseen materiaaliin, kommentteihin tai postilla...miksei facebookiinkin
Blogilinkkiä ja yksittäisiä kirjoituksia saa ja on suositeltavaa jakaa, luonnollisesti

Kiitos!

lauantai 29. elokuuta 2015

Maahanmuuttomyönteisten tekopyhyys - Vihervasemmistokupla

 Vihervasemmisto osoittautuu tekopyhäksi maahanmuuttokysymyksissä. Perussuomalaiset rasisteja.

Vihdoin tuli joitain kyselyitä suomalaisten maahanmuuttomielipiteistä. Olen odottanut niitä innolla. Valitettavasti pakolaiskriisistä ei ole vielä kunnollista kyselyä edelleenkään.

Iltalehti ja Suomen kuvalehti julkaisivat molemmat suppeahkot kyselynsä maahanmuutosta ja rasismista. Tutkimustulokset herättävät muutamia kysymyksiä.

Suomen Kuvalehden kyselyssä pisti pahasti silmään realismi ja tekopyhyys.

Yhdessä kysymyksessä "toivon, että Suomessa olisi mahdollisimman paljon erinäköisiä ja eri maista tulleita ihmisiä" asteikko oli 1-10. Toisessa kysymyksessä "miten toivottavana pidät seuraavista maista kotoisin olevien maahanmuuttajien tuloa Suomeen?" asteikko oli  1-5 yleisellä jaolla: erittäin/melko  toivottavaa/epätoivottavaa.

Tuolla 1-5 asteikollahan yleensä 3:n ollessa "en osaa sanoa" tulisi ääripäiden erityisesti korostua (verrattuna siihen että kysyttäisiin asteikolla 1-5). EOS on yleensä aivan kuin en tietäisi tai osaisi vastata. Eri asia olisi, jos vaihtoehtona olisi ollut "ei positiivinen eikä negatiivinen"

Jos yhdistetään nämä kysymykset, voidaan muuttaa 1-10 asteikolta 1 ja 2 ja sen tulisi suurinpiirtein vastata 1:stä toisessa kysymyksessä. Itse asiassa 1-5 asteikolla tulisi positiivisia ykkösiä tulla enemmän johtuen tuosta EOS-vaihtoehdosta. Toisaalta ihmisillä on myös taipumus valita "melko" helpommin kuin "erittäin"

1-10 Suhtautumis-kysymykseen positiivisimmin ovat suhtautuneet vihreät ja vasemmistoliittolaiset. Hip-hurraa heille! Suomen suvaitsevimmat on valittu. Suomen Kuvalehden mukaan peräti 20% heistä vastasi 1:n eli Suomeen tulisi ottaa mahdollisimman paljon eri värisiä ja eri maista tulleita ihmisiä.

 Perussuomalaisista vain 13%:a suhtautui edes nuivan positiivisesti - oletan tämän tarkoittavan vastauksia (1-5p.). Jos otetaan vihreiden ja vasemmiston kannatus viime vaaleista, voidaan laskea, että 40%:a äärimmäisen positiivisesti (1) suhtautuneista oli vihreitä tai vasemmistoliittolaisia äänestäneitä. Myönteisyys on huikea, kun huomioidaan, että kyseessä on kaksi pienpuoluetta. RKP:n luvut, jos SK olisi ilmoittanut, päästäisiin varmana heittämällä  50%:iin vastaajista pisteytyksellä 1. Kyseisten puolueiden kannatus viime vaaleissa oli yhteensä vain 20,5%

Tuloksethan olisivat käsittämättömän hienoja ilman sitä toista kysymystä.  "Miten toivottavana pidät seuraavista maista kotoisin olevien maahanmuuttajien tuloa Suomeen?"  Vastaukset kansalaisuuksia koskien eivät ole kovinkaan yllättäviä. Valkoiset länsimaalaiset kelpaavat kaikille todella hyvin, jopa virolaiset. Kaakkois-Aasian asukkaiden kohdalla alkaa pieni tökkiminen, mutta yleisesti suhtautuminen myönteistä. Raja menee kosovolaisissa.

Jos olen oikeassa, niin  tällä hetkellä kovin paine ainakin muualla Euroopassa tulee syyrialaisista, afgaaneista, irakilaisista ja somaleista.

1-10 asteikon 1:n oli valinnut 8% vastanneista (mahdollisimman paljon ihmisiä kaikkialta, kuului väittämä). Silti somaleja (1-5 asteikolla) erittäin toivottavina tulijoina piti vain 7% vastaajista. Kun huomioidaan asteikkoerot ja lasketaan (1-10 asteikon) 1 ja 2 yhteen, saadaan kannatukseksi - joka siis voimakkaasti vihervasenRKP-vetoinen) - 15% vastaajista.

Lyhyesti, 15% haluaa mahdollisimman paljon mahdollisimman erilaisia ihmisiä Suomeen, mutta vain puolet heistä haluaa somaleja, afgaaneja, irakilaisia ja syyrialaisia ja jos olisi kysytty niin voisin arvata että ylipäätään mustia, arabeja tai muslimeja.

Sama toimii myös otettaessa 1-4 kymmenasteikollisesta ja 1-2 viisiasteikollisesta. Somalit 41% / 26%, syyrialaiset 41% / 32% jne. joskin hieman lievempänä. Tosin siihen vaikuttanee juuri tuo EOS ja 1-10 asteikollisen taipumus valita 5 (18%).

Edelleen toisin päin. Rasistiset perussuomalaiset vastasivat 36-prosenttisesti 10:n yleiseen kysymykseen, joten he edustavat yli kahta kolmannesta niin vastanneista (17,7% kannatus vaaleissa). Tältä pohjalta siis perussuomalaisten edustus äärimmäisen negatiivisesti suhtautuvien määrässä olisi 6,3%-yksikköä kokonaismäärästä. Mistä  ilmestyivät loput 31%-yksikköä niistä joiden mielestä on erittäin epätoivottavaa, jos maahanmuuttaja on somali? Tai ne loput 19%, jotka pitivät erittäin epätoivottavina syyrialaisten saapumista?

Tiedän ettei kysymyksiä välttämättä voi näin tieteellisesti täysin uskottavasti yhdistellä ja kaikkia tietoja ei ollut eivätkä kysymykset edes asteikoltaan olleet yhteismitallisia. 

Uskallan silti väittää edellä osoitetun pohjalta maahanmuuttomyönteisyyden olevan osin tekopyhyyttä ja asioiden kieltämistä, kun Iltalehden kysely hyvin osoitti todella suurilla osuuksilla "ei pidä paikkaansa" vastauksia. Hämmentävä yhtäläisyys SK:n kyselyyn on, että siellä - kuten Jaakko Häkkinen osoitti - usein ilmeni 14% vastanneista ei tunnusta faktaa ja tässä kyselyssä yleiseen pakolaiskysymykseen 1-2 (erittäin positiivinen) vastasi 15% vastaajista, joista noin puolet ovat vihr. vas. RKP leireistä.

Toisaalta otettaessa huomioon kuinka suuri on kielteinen suhtautuminen tiettyyn spesifioituun kansalaisuuteen verrattuna yleisen kysymyksen nuivuuteen (9-10=13%) on huomautettavan, että tekopyhyyttä tai tarvetta (paineen alla) olla maahanmuuttomyönteisempi tai ei-"rasistinen" on kosolti muuallakin.

Vaikka pakolaisista ei erikseen kysytty, antavat tulokset olettaa, että enemmistö suomalaisista on selkeästi ainakin suurimpia pakolaiskansalaisuuksia vastaan, tai pitää erittäin tai melko epätoivottavana heidän saapumistaan, 56-64%. Mikäli EOS:t siivottaisiin 63-71%. Tältä pohjalta tuntuisi olevan selkeää, että suomalaisista 2/3 vastustaa pakolaisten ottamista.


Muiden maiden tuloksista hieman:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201177-demokratia-luhistuu-pakolaismassojen-paineessa

Maahanmuutosta muutoin:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201103-maan-muuttopolitiikka-britannia-i-vauhtisokeus-rasismi
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200753-maan-muuttopolitiikka-tervetuloa-rasismi-ja-segregaatio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti