Kiitos käynnistä!
Jos pidit lukemastasi, niin palaa ihmeessä takaisin, tai laita vaikka sähköposti seurantaan
Kommentoidakin saa tai laittaa linkkejä hyödylliseen materiaaliin, kommentteihin tai postilla...miksei facebookiinkin
Blogilinkkiä ja yksittäisiä kirjoituksia saa ja on suositeltavaa jakaa, luonnollisesti

Kiitos!

perjantai 29. toukokuuta 2015

Hallitus ruoskii huumattuja ihmisiä heikoimmassa asemassa

Tupakka on julma huume, jonka lähes kaikki valtiot ovat sallineet. Suomen uusi hallitus haluaa tulla muistetuksi ilmeisesti siitä, että se kuristaa jo ennestään nurkkaanajetun tupakkanistin hengiltä - taloudellisesti.

Viime vuonna valtio rahasti noin 800 miljoonaa tupakoitsijoilta tekopyhimmällä väittämällä, että se pelastaa kansalaiset terveyshaitoilta ja kuolemilta siihen ja siihen vuoteen mennessä (entäs minä? eikö minun henkeni ole arvokas). Nykyinen hallitus yrittää ilmeisesti tehdä sen heti, siis tekopyhissä valheellisissa sanoissa. Tupakka on valtion rahakirstu numero yksi, jolla kidutetaan kurjuudessa eläviä ihmisiä.

Tupakka ei ole valinta. Tupakka on pakko. Minun ollessa lapsi se oli pakko myös sosiaalisesti ja erittäin hyväksyttävää ja vähän verotettua. Mielestäni on julmaa rahastaa toisen hengellä. Ainoa suoraselkäinen ratkaisu oli tukea, avustaa (rahallisesti) tupakoivia irti tupakasta ja sulkea Suomi ensimmäisenä länsimaana täydellisesti tupakantuonnilta ja myynniltä.

Miksi laittomien huumeiden käyttäjiä tuetaan, vaikka he ovat ainakin moraalisessa mielessä rikollisia, mutta laillisia huumeita polttavia ruiskitaan niin, että nahanriekaleet lentelevät.

Yksinkertaista: mistä muusta näin mitättömän arvoisesta yksittäisestä tuotteesta tai palvelusta saataisiin raavittua kasaan miljardi euroa. Toiseksi: keskiverto tupakoitsija on sosiaalisesti heikossa asemassa ja kaikkien parempien ihmisten jo valmiiksi sylkemä.

Nerokasta! Lyökää ensi kerralla suoraan pesäpallomailalla takaraivoon, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti