Kiitos käynnistä!
Jos pidit lukemastasi, niin palaa ihmeessä takaisin, tai laita vaikka sähköposti seurantaan
Kommentoidakin saa tai laittaa linkkejä hyödylliseen materiaaliin, kommentteihin tai postilla...miksei facebookiinkin
Blogilinkkiä ja yksittäisiä kirjoituksia saa ja on suositeltavaa jakaa, luonnollisesti

Kiitos!

torstai 22. syyskuuta 2016

Vääriä lakeja: Jimi Karttunen ja SVL ja mielipiteen rajoittaminen

Jimi karttusen traaginen kuolema on nostattanut äärimmäisen suuren porun väärästä asiasta. Jos lakeja ja käytäntöjä aiotaan lähteä muuttamaan, niin aloitettaisiinko loogisesti oikeasta päästä.

Oikeasti, jos jätämme vihervasemmistopropagandan huomioimatta - mikä äänekkyyden vuoksi on tietenkin hieman hankalaa - niin kysehän ei ole poliittisesta väkivallasta vaan väkivallasta. Poliittinen väkivalta on organisoitua, systemaattista ja yhteiskuntajärjestystä horjuttavaa, Karttusen tapauksessa mikään näistä määritelmistä ei täyty.

Toisaalta SVL:llä ei edes ole valtaa käyttää poliittista valta: jäsenistöä tuskin riittää kolminoumeroisiin lukuisiin. Poliitikot unohtavat miksi he ovat olemassa mikäli he tähän tuhraavat aikaansa. Sipiliä jo idioottimaisesti ilmoitti jotain tehtävän. Pisteutä kun täytyy kalastaa, kun ei oikea politiikanteko meinaa luonnistua.

Muistaako joku vielä kuinka Sipilä lahjoitti talonsa  (jota ei edes lopulta luovuttanut ilmeisesti) pakolaisille. Ongelmat ovat ja kasvavat isoiksi osittain Sipilän johdosta. Oliko tämän vuotinen lasku veronmaksajille 700 miljoonaa, parikymmentä raiskausta ja murha (poliittinen?) ja ne sadat ja tuhannet muut rikokset.

Toisaalta, edelleen, SVL on pieru Saharassa. Ja mihin nämä sällit muka katoaisivat, jos liike kiellettäisiin. MIHIN SE VÄKIVALTA, jota vastustetaan, katoaisi?? Paremminhan pojat nyt ovat poliisien kiikarissa (näin totesi poliisi jo muutama vuosi sitten asiasta)

Miksi siis alkaisimme tuhoamaan demokraattisen yhteiskunnan perustuksia kieltämällä mielipiteen ja/tai kokoontumisen vapautta. Etenkään kun kyseessä EI OLE poliittinen väkivalta. Kun mitään ei ole saavutettavissa - vain hävittävissä.

Miksi emme kävisi syyllisen kimppuun: väkivaltahan tässä pitäisi kieltää! Ei (ääri)oikeisto...

(lainaukset kaikki Iltalehden jutusta)

Iltalehti kertoo seuraavaa syytetyn Jesse Torniaisen rikoksista:
"Miehen rikollinen ura alkoi jo ennen 18-vuotissyntymäpäivää. Vuonna 2007 hänen ollessaan vielä alaikäinen. Uhrin pää turposi vammojen seurauksena lähes koripallon kokoiseksi. Mies joutui syömään kipulääkkeitä kahden viikon ajan. Tekijät tuomittiin nuoren ikänsä vuoksi kuitenkin vain sakkorangaistuksiin. Jesse Torniainen olisi saattanut saada saman syytteen kuin nyt jo kymmenen vuotta sitten, mutta selvisi sakoilla. Sakoilla!!


Tässä yhteiskunta tekee rikosoikeudellisesti ensimmäisen pahan virheen ja karhunpalveluksen yhteiskunnalle. Miksi ihmeessä meillä jätetään lähes täysi-ikäinen nuorimies, jolla on huomattavia vaikeuksia hallita aggressioitaan, syrjäytyneisyyttään, itsetunto-ongelmia tms tuomitsematta rangaistuksella, joka edes jossain määrin tuntuisi rangaistukselta, kun hän potkii toista - maassa makaavaa - ihmistä päähän?


Kuinka moni aloittaakaan väkivaltarikosuransa jo nuoreana - alaikäisenä. Nämä nuoret voisivat olla tavoitettavissa kovemmin tuomiioin ja myös pehmein väliintuolin - kannattaisiko satsata ? Tilastokeskuksen mukaan väkivaltarikoksissa poissulkien seksuaalirikokset 1554 nimikettä 15-17-vuotiaiden ryhmässä pelkästään viime vuonna. ALLE 15-vuotiaiden, jotka nykylainsäädännössä menevät automaattisesti ilman tuomioita, oli 970. Olisiko parempi satsata näihin 2500:aan muutaaman kymmenen polittisen toopen sijasta?

"Vain päivä sen jälkeen, kun epäilty täytti 18, hän hän pahoinpiteli humalassa kavereidensa kanssa maassa makaavaa miestä Helsingissä. Sivullinen huusi poikia lopettamaan pahoinpitelyn, minkä jälkeen he juoksivat karkuun.Kuten Jimi Karttusen tapaus osoittaa, jos uhri seisoo kovalla alustalla ja häntä tönäistäään, lyödään, potkaistaan tms. voimalla, niin seuraukset voivat olla peruuttamattomat. Mielestäni sama pätee siihen, kun maassa makaavaa potkitaan päähäään taukoamatta.

"
iski ulkomaalaistaustaista henkilöä puukolla selkään metsikössä Vantaalla.
Käräjäoikeuden antaman tuomion mukaan asuintalon parkkipaikalta alkanut tilanne johti siihen, että uusnatsijärjestön jäsen jahtasi miestä metsikköön ja lopulta iski tätä kääntöveitsellä selkään. Takaa-ajon aikana mies huusi tappavansa uhrin.
Hänet tuomittiin vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä."

Minun oikeustajulla ja maalaisjärjellä kaveri, joka puukottaa toista selkään huudettuaan "tapan sinut" ansaitsee linnaa ja reilusti, mutta jälleen oikeusjärjestelmämme mukaan on kyse pikkurikkeestä - vähän kuin katsastamattomalla autolla ajo.

Muuten palatakseni Karttusen kohtaloon niin olen ollut ymmärryksessä, että kirveellä, puukolla (mallia mitä hyvänsä), vesurilla, keihäällä tai muulla terävällä esineellä toiseen lyöminen saattaa olla vaarallista - jopa niin, että se voi johtaa kuolemaan. Mutta ei. Yhteiskuntamme lait ja oikeuslaitos on rakennettu niin, että tällainen on sallittua joskaan ei täysin hyväksyttävää.

"Kuolemantuottamuksesta epäilty oli... 2010 mukana...Miehet kaatoivat uhrinsa maahan ja potkivat häntä eripuolille vartaloa ja päätä.
Uhrin veli kiskoi miehiä pois tilanteesta, mutta he jatkoivat potkimista vuorotellen, kunnes poliisit saapuivat paikalle."

Edelleen...päähän. Tätähän ei muuten välttämättä olisi tapahtunut, jos edellinen tuomio olisi ollut ehdoton ja riittävän pituinen.

"Vuotta myöhemmin epäilty puolestaan kävi poliisien kimppuun, kun hänen kaverinsa oli kiinniotettu. Mies töni ja repi ensin yhtä konstaapelia, minkä jälkeen hän tarttui toista poliisia rinnuksista kiinni."

Ja vuotta myöhemmin kertonee, että edellisestäkään ei tullut tuomiota. Tässä vaiheessahan olisi voinut jo käydä kolmesti Jimi Karttuset, mutta edelleenkään ei kunnollisia tuomioita.

Poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta sentään rapsahti 11 linnaa.

Mutta sitten kun sattuman oikusta sinänsä kohtuullisen viaton potku (ainakin verrattuna yllä mainittuihin) sattumalta johtaa ikäviin seurauksiin, on koko some ja osa valtakuntaa taas aivan sekaisin. Missä on se suhteellisuuden taju? Ja järki? Logiikka? Tätä me olemme vuosia kerjänneet eikä siinä SVL:n kieltäminen mitään auta; päin vastoin, hieman pahentaa.

Ehkä tämän kaverin tapauksessa kovemmat tuomiot eivät olisi muuttaneet mitään tai sitten...ehkä Jimi Karttunen olisi vielä keskuudessamme. Itse olen täysin vakuuttunut, että varhaisempi ja kovempi puuttuminen isossa mittakaavassa estäisi paljon väkivaltaa. Ja vaikka ei muuttaisi, niin toisen päähän potkimisesta tai puukottamisesta tulisi saada muutakin kuin sakkoja tai lyhyen ehdonalaisen.

Mitäpä siis, jos sanan- ja kokoontumisvapauden kimppuun käymisen sijasta kävisimme vastustamaan väkivaltaa yleensä. Täälläkin maassa kun riehunee tuhansia ja kymmeniä tuhansia jessetorniaisia joka väriä aatetta uskoa ikää sukupuolta....

Mitäs jos siis keskityttäisiin olennaiseen ja lakattaisiin politikointi ihmishengillä?!

Lähdetään kaduille KAIKKEA väkivaltaa vastaan


aiemmin:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222991-poliittinen-virh...


SVL:stä jotain muuta
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200502-poliittinen-itse...

Somettelua
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200058-avoin-kirje-edus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti