Kiitos käynnistä!
Jos pidit lukemastasi, niin palaa ihmeessä takaisin, tai laita vaikka sähköposti seurantaan
Kommentoidakin saa tai laittaa linkkejä hyödylliseen materiaaliin, kommentteihin tai postilla...miksei facebookiinkin
Blogilinkkiä ja yksittäisiä kirjoituksia saa ja on suositeltavaa jakaa, luonnollisesti

Kiitos!

tiistai 6. lokakuuta 2015

Tynkkynen vesilasissa - Hallitus ei horjahdakaan

Nuorissa on virta ja voima. Erityisesti politiikassa nuorten ryhmistä kuulee välillä suorastaan kummia ehdotuksia. Puolueiden nuorilla on tapana irrotella ja kokeilla missä mikin raja kulkee tai kuinka paljon se taipuu. Tai milloin kuuluu räks. Nuorilla on varaa, koska heillä ei ole velvoitteita - vain intoa ja ideoita.

Tynkkynen vesilasissa voi pärskiä hetken, mutta kummastelen, jos Soinin kokemuksella tähän pisteeseen asti päässyt puolue alkaisi hötkyillä yhden nuoren - vaikkakin varapuheenjohtajistoon kuuluvan - tempoilusta ja rajojen revittelystä. Tynkkynen hoitaa tehtävänsä hyvin myrskynä vesilasissa, mutta tokkopa hänkään oikeasti haluaa perussuomalaisten heittävän kaiken saavuttamansa hukkaan politiikalla, jolta todellisuudessa puuttuvat käytännön realiteetit.

Jos Tynkkynen vesilasissa saa perussuomalaiset oikeasti horjumaan, on silloin yksinkertaisesti todettava, ettei puolue sittenkään ollut valmis suomalaiseen vastuuta kantavan politikan ytimeen. He olivat sittenkin vain joukko populisteja, jotka seuraavissa vaaleissa palaavat takaisin marginaaliin.

Toivottavasti näin ei ole - en ainakaan mitenkään usko - sillä suomalaisesta politiikasta katoaa kaikki hyvä mitä sinne viime vuosina on kertynyt. Katoamme takaisin maltillisen mitäänsanomattomaan mitääntekemättömään jonnin joutavaan vasemmistolaisvihreään kadotukseen.

Edelleen, uskon Tynkkysen olevan kuin keväinen tulvapuro. Vauhdissa, vimmassa, kuohunnassa roiskien vaahtopäitä ja pisaroita sinne tänne kaoottisen kaunissa hetken huumassa. Tulvapurossa virtaa hetken muhinut vesi valloilleen päästyään. Näin melontamiehenä muistuttaisin Tynkkystä (ja perussuomalaisia), ettei koskia voi koskaan laskea nuoruuden vimassa suuna päänä alas. Ne on ennalta tutkittava ja valittava laskulinjat kivia, aaltoja, kaatuneita puita ja putouksia väistäen. Joskus on peruutettava tai mentävä huilaamaan akanvirtaan. Kokeneemmat tietävät kuinka vähän virralle tarvitsee antaa löysää tai kanootin hörpätä vetta, kunnes kanoottia vie virta eikä mies.

Uskon Soinin osaavan virranlukua hieman muita paremmin.

Joka tapauksessa, tulvapurot hekumoivat hetken; tulvien pari viikkoa tai muutaman. Lopulta huomataan tulvan jäljiltä jääneen parin metrin levyisen uoman täynnä kiviä joiden seassa mutkittelee muutama ämpärillinen vettä. Ja linnut livertää tyvenessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti